Kuivatut appelsiiniviipaleet

Kuivatut appelsiiniviipaleet verhoina

En ollut ennen kuivannut appelsiiniviipaleita, ja ällistytin itsenikin oikeasti kokeilemalla tänä vuonna! Ilmeisesti pitkään jatkuneen stressin ja pahimman kiireen hellitettyä tällainen kotoilu ja jouluaskartelu on terapeuttista 😉 Ideana oli tehdä “verhot” keittiön uuteen ikkunaan, mutta käyttömahdollisuuksia tuli mieleen muutama muukin… Kuivatin viipaleet kuivurissa, mutta ohjeita löytyy uunissa kuivattamiseenkin, esimerkiksi täällä on tosi kiva koristenauhaohje, josta sainkin inspiraation.


Kuivatut appelsiiniviipaleet
Minulla on käytössä edullinen pyöreä kuivuri, ja sellaista käyttäessä kannattaa ottaa huomioon viipaleiden eri tahtiin kuivuminen eri tasoilla. Minä tutkailin vain ylintä tasoa, ja lopputulos olikin se, että alimmat viipaleet olivat ihan kuivia ylimpien ollessa ei niin kuivia. Riippuu käyttötarkoituksesta, mutta pakettikoristeena on käytännöllisintä käyttää ihan kuivaa viipaletta 😀 Tässä paketissa on käytetty hamppunarua sekä Kultamurusen omaa lahjapaperia ja pakettikorttia.

Kuivatut appelsiiniviipaleet
Olen hulluna vanhoihin, etenkin keittiöön liittyviin esineisiin. Vanhat raastinraudat ovat mielenkiintoisia ja monikäyttöisiä! Ne ovat visuaalisesti hienoja sellaisenaankin, ja sesonkeina niihin saa ripustettua koristeita. Ne toimivat myös sekä pöytätasolla että ripustettuina. Vinkki: Näyttää tyylikkäämmältä, jos laitat samaan asetelmaan pari, kolme raastinrautaa appelsiiniviipaleineen. Viipaleet sitovat myös visuaalisesti yhteen aivan erilaiset esineet!

Kuivatut appelsiiniviipaleet
Ja sitten ne itse verhot tai koristekappa tai mikä lie. Olen joka tapauksessa tosi tyytyväinen lopputulokseen. Uudessa ikkunassa nämä eivät peitä liikaa ja ovat kevyet, raikkaat ja erilaiset! (toim.huom: erittäin haastava kuvauskohde amatöörille pimeään vuodenaikaan ;))

Kuivatut appelsiiniviipaleet
Appelsiiniviipaleet sopivat myös hyvin joulupöydän kattaukseen.

Ihanaa ja rentoa joulua!

Terveisin Tanja

 

Vastaa