Eka kerta

Olin tänään ensimmäistä kertaa Nälkäpäivä-kerääjänä. Näin hoitovapaalla rahaa ei enää riitä kovin paljoa hyväntekeväisyyteen, mutta onneksi voi auttaa myös antamalla omaa aikaa! Useimmin kysytyt kysymykset Nälkäpäivästä muuten löydät täältä.


ilmapallot

SPR:n toimipisteestä sai lippaan lisäksi liivin, ilmapalloja, kiitos-tarroja ja ohjeita, edellisen illan puhteena oli siis pallojen täyttäminen. Homma ei mennyt kuten Strömsössä, ja aamulla kotitoimiston lattialla odotti tällainen näky. Kiitos avomiehen, pallot saatiin viime tipassa jakoon 🙂

 

SPR-liivi

Keräsin paikallisessa K-Marketissa 2,5 tuntia, ja kokemus oli mielenkiintoinen, ehkä näin yliajattelevalle liikaakin ajatuksia herättävä. Oli aivan mahtavaa tavata ihmisiä, olin aidosti hymyssä suin monen tapaamisen jälkeen. Tuntuu, että mitä enemmän ihminen on itsekin avun tarpeessa, sitä enemmän hän haluaa osallistua hyväntekeväisyyteen. Kainalosauvat ja rollaattorit laitettiin sivuun ja lompakot kaivettiin vaivalla esiin ja tämä kaikki hymyillen. Mukava yllätys oli, että nuoret miehet olivat aktiivisia. Eikä tämä johdu kerääjän viehättävyydestä, voin kertoa 😀 Kaiken kaikkiaan Kuusankoskella oli anteliaita kaupassakävijöitä, iso kiitos!

Toki vastaan tuli mielensäpahoittajiakin, mutta ymmärrän heitäkin. Kun itsellä on vaikea päivä tai vaihe elämässä, on aivan sama onko vastassa vapaaehtoinen pyytämässä lahjoitusta hyväntekeväisyyteen vai puhelinoperaattorin myyjä. Itse opin tänään, miten voi kohteliaasti kieltäytyä ilman sen kummempia tekosyitä 😉 Molemmille osapuolille jää mukava fiilis, kun vastaa kohteliaasti esimerkiksi “Ei, kiitos” hymyn kera. Luulin, että muistaisin paikalliskaupan maltillisessa ihmismäärässä kasvot, mutta niin vain kävi, että pari kertaa kysyin lahjoitusta samalta henkilöltä. Ensimmäisellä kerralla mielensäpahoittajalta ja toisella kerralla jo lahjoittaneelta. Harmitti, mutta eihän sille mitään voi.

Jos et muuten ehtinyt mukaan keräykseen kaupungilla, voit auttaa katastrofien uhreja monella tapaa. Kultamurunenkin perusti omaan sähköisen keräyslippaan! Voit osallistua siihen klikkaamalla alla olevaa lipaskuvaa.

Väsynyt, mutta onnellinen kerääjä lähtee nyt saunaan!

Tanja

 

Vastaa