Pilttipurkkien kierrätys, osa 1

Suosituin tapa hyödyntää vauvojen lasisia ruokapurkkeja on pakastaa niissä itse tehtyä vauvanruokaa, mutta muitakin hauskoja käyttötarkoituksia löytyy!  Tarjosin eilen kahvivierailleni kiireisen emännän juustokakun korvikkeen pilttipurkeista. Vauvakutsuilla tai ristiäisissä pilttipurkeissa tarjoiltavat herkut ja juomat ovat luonnollisesti omiaan, tällöin purkki toki koristellaan.


Käteville emännille tiedoksi jo tässä vaiheessa, että tällä reseptillä ei ole mitään tekemistä leipomisen kanssa, ellei kermavaahdon vatkaaminen täytä kriteereitä 😉 Joskus tällaiset tarjottavat ovat kuitenkin tarpeellisia.

Kiireisen emännän juustokakun korvike

Sitruunatuorejuustoa
Vaniljarahkaa
Kermavaahtoa
Kaurakeksejä
Mansikoita tai muita marjoja
Lasipurkkeja

 

Sekoita oman maun mukaisessa suhteessa sitruunatuorejuustoa ja vaniljarahkaa keskenään ja lisää sekaan varovasti kermavaahto. Murusta purkkien pohjalle kaurakeksejä, lisää sen jälkeen täytettä sekä päällimmäiseksi marjoja ja koristeeksi keksimurusia.

 

Kannelliset purkit ovat käteviä, kun valmistat herkut etukäteen jääkaappiin odottamaan vieraita tai kuljetat niitä esimerkiksi naapurimökin juhannusjuhliin…

Ei niin kätevä emäntä Tanja

Vastaa