Pilttipurkkien kierrätys, osa 2

Lasisista lastenruokapurkeista tai esimerkiksi hillopurkeista saa kivoja säilytysastioita keittiöön, askarteluhuoneeseen tai toimistoon. Käyttömahdollisuudet ovat tosin rajattomat… Sain joululahjaksi pienen lasipurkillisen ihanaa sheavoista tehtyä kosteusvoidetta, itsetehty kosmetiikka sopisi näihin purkkeihin mainiosti!


Tarvitset siis lasipurkkeja kansineen, Dymo-kohokirjoittimen, maalia ja pienehkön siveltimen. Jos tiedät, millä maalilla kannattaisi maalata kannet esimerkiksi hillojen säilöntään ja muihin elintarvikkeisiin, kerro! Maalia tulee tosin vain kansien ulkopintaan. Minulla sattui olemaan Helmi-maalia, jota voi käyttää esimerkiksi lasten leluihin, joten se ei ainakaan ole vaarallisimmasta päästä. Varoitus: Dymo-hommat lähtevät helposti käsistä!

Jos sattuu olemaan viisasta ja harkitsevaa laatua ihminen, laittaa kannet ylimääräisiin lasipurkkeihin kiinni maalatessaan, siinä ne hyvin kuivuisivatkin. Seuraavalla kerralla sitten… Minä tietenkin pidin kansia käsissäni ja laitoin ne kuivumaan pahvilaatikon päälle. Siinähän käy (tietenkin) niin, että maali tarttuu pahviin ja repeilee kansistakin osittain pois. Kuivuttuaan puolihimmeästä Helmi-maalista tuli tosi kiva pinta tähän tarkoitukseen 🙂

Ah, ja sitten se kivoin osuus eli sisällön nimeäminen!

Ihanaa vuotta 2017 🙂

Tanja

Vastaa